Здравейте,при потегляне,на полусъединител на първа се появява някакво виене за секунда,по някой път го има и на 2-ра при полусъединител,обаче не се получава винаги,обикновенно когато не съм карал няколко часа или 1 ден примерно при тръгването?Някакви идеи от какво може да е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Виене на полусъединител
Collapse
X
-
Виене или супер силно свирине към пищене. Аз го имах това като взех колата преди 3 години . Също тогава ми казаха, че съединителя ми е скоро за смяна понеже има едно леко тракане при натискане. От тогава вече 35000км никакви грижи със съединителя, даже свиренето поне от година не се е появявало.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеВиене или супер силно свирине към пищене. Аз го имах това като взех колата преди 3 години . Също тогава ми казаха, че съединителя ми е скоро за смяна понеже има едно леко тракане при натискане. От тогава вече 35000км никакви грижи със съединителя, даже свиренето поне от година не се е появявало.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо относно съединителя , дано не е проблем . Та при мен проблема е че когато изключа от скорост има едно тракане , а когато натисна педала на съединителя тракането изчезва . Скоростите се превключват без проблем , съединителя отделя нормално , но виенето е неприятно .
Comment
-
И при мен го има това тракане вече от доста време. Ето в тази тема има мнения по въпроса: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=51398Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'
Comment
-
Все пак темата на колегата е за виене само на полусъединител. Наистина, нека някой който си има представа от какво може да е, да сподели с нас, защото и аз го имам този проблем. Незнам дали е знак на скорошни лоши последствия в/у съединителя, или си е нормално. Незнам дали се чува силно отвън и дали не се излагам по пешеходните пътеки като ги пресичам.
Това виене се получи откакто в един сервиз ми смениха съединителя. Казаха, че ще се оправи след време, но минаха около 15000 км. и няма никаква промяна.
Comment
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеТова виене се получи откакто в един сервиз ми смениха съединителя. Казаха, че ще се оправи след време, но минаха около 15000 км. и няма никаква промяна.Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеВсе пак темата на колегата е за виене само на полусъединител. Наистина, нека някой който си има представа от какво може да е, да сподели с нас, защото и аз го имам този проблем. Незнам дали е знак на скорошни лоши последствия в/у съединителя, или си е нормално. Незнам дали се чува силно отвън и дали не се излагам по пешеходните пътеки като ги пресичам.
Това виене се получи откакто в един сервиз ми смениха съединителя. Казаха, че ще се оправи след време, но минаха около 15000 км. и няма никаква промяна.И при мен се получи същото по- скоро свири или пищи ,след смяна на съединителя(като буксуващ ремък или свирещи спирачки),при тръгване на първа и при полусъединител. Не е опасно, по- скоро е неприятен козметичен дефект ,не знам дали ще се оправи.Звука се издава от триещите се повърхности.
Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:56.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщениеЕ защо не се върнеш в сервиза. Все пак трябва да имаш гаранция за труда.
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИ при мен се получи същото по- скоро свири или пищи ,след смяна на съединителя(като буксуващ ремък или свирещи спирачки),при тръгване на първа и при полусъединител. Не е опасно, по- скоро е неприятен козметичен дефект ,не знам дали ще се оправи.Звука се издава от триещите се повърхности.
Като не ми разбираше кухата тиква тогава, ся ще си вие като чакал.Last edited by b_angelov; d.m.y г., 14:29.
Comment
-
Най вероятно виенето или свиренето ви да идва от лагера, който контактува с притискателния диск.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
А важен въпрос е това свирене опасно ли е за нещо и трябва ли да се сменя нещо или просто си свири,щото на мен не ми свиреше преди,а и не е почнало да прави така след като сам сменил съединител ама изведнъж прецени че ще си вие.При мен не е силен звука много(засега),но ако не сивири ще е по-добре
Comment
-
При мен свири само при натоварване ,когато тръгвам рязко свири по- дълго и по- силно и предимно на първа.При натискане на място няма звуци,и като слушам свиренето си правя извода ,че колкото по -дълго съм на първа повече се износва съединителя независимо дали свири или не,понякога свири през цялото време докато съм на първа,което означава ,че съединителя приплъзва от голямото натоварване.Извода- времето на първа скорост трябва да е колкото може по кратко.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment